Antena 3 CNN Actualitate Declarații incredibile: Ce le spune Gigi Becali judecătorilor. DNA se autosesizează pentru mărturie mincinoasă

Declarații incredibile: Ce le spune Gigi Becali judecătorilor. DNA se autosesizează pentru mărturie mincinoasă

Declarații incredibile: Ce le spune Gigi Becali judecătorilor. DNA se autosesizează pentru mărturie mincinoasă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Feb 2016   •   12:41
UPDATE 12.35 - Gigi Becali va fi anchetat de DNA pentru mărturie mincinoasă. Anunţul a fost făcut chiar de procuror, în sala de judecată, la procesul în care este audiat Gigi Becali. Acesta a declarat că NU îşi mai susţine denunţul la adresa lui Puiu Popoviciu şi a celorlalţi inculpaţi din dosar, pe motiv că informaţiile pe care le-a dat procurorilor erau bazate pe... bârfă.


Știre inițială:

George Becali va fi adus cu mandat în faţa instanţei, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care este anchetat Puiu Popoviciu.

Afaceristul este cercetat de procurori după ce ar fi intrat în posesia a 224 de hectare de teren pe care a fost ridicat complexul de magazine şi apartamente din Băneasa.

Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.
 
În același dosar, au mai fost trimiși în judecată fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu - rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican - fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader - secretar Prefectura București, Ioan Todiraș - viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, Lizeta Minea - secretar Primărie Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu - secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici - șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.
 
Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.
 
Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafață de 224 ha în proprietatea publică a statului.


×
Subiecte în articol: Gigi Becali George Becali mandat
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close