Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, O ZI de LIBERTATE în luna mai. Finanţatorul Stelei a avut "o conduită constant pozitivă"

Gigi Becali, O ZI de LIBERTATE în luna mai. Finanţatorul Stelei a avut "o conduită constant pozitivă"

Gigi Becali, O ZI de LIBERTATE în luna mai. Finanţatorul Stelei a avut "o conduită constant pozitivă"
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Apr 2014   •   18:35

După aproape un an de închisoare, Gigi Becali va primi o zi de libertate în luna mai şi va putea merge acasă, la familie. Astăzi, finanţatorul echipei Steaua Bucureşti a început munca în afara penitenciarului, la Academia de fotbal a lui Gică Hagi, în localitatea Ovidiu.

Becali va putea ieşi o zi din Penitenciarul Poarta Albă, în următoarea lună, după ce o comisie a închisorii a decis să îi acorde această permisiune, au declarat surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Peniteciarelor (ANP).
   
Conform sursei citate, Becali a fost recompensat astfel pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul.
   
"Nu s-a stabilit, deocamdată, ziua în care el va ieşi din Penitenciarul Poarta Albă", au mai precizat sursele citate.
   
Potrivit Legii 275/2006, "persoanele private de libertate care au avut o conduită constant pozitivă pot fi recompensate cu permisiunea ieşirii din penitenciar pe o durată determinată".
   
Gigi Becali a ieşit, luni, din Penitenciarul Poarta Albă, pentru a lucra la Academia "Gheorghe Hagi", unde va efectua muncă necalificată, la finalul zilei de muncă acesta fiind dus înapoi la unitatea de detenţie.

Finanţatorul FC Steaua a putut ieşi din Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa, după ce a fost semnat un contract de angajare pentru muncă necalificată.
   
"Începând de luni, Gigi Becali prestează muncă necalificată, la Academia Gheorghe Hagi, dar cu pază permanentă", au spus sursele citate.
   
În contractul pentru angajarea lui Becali la Academia Gheorghe Hagi este prevăzut ca obiect de activitate întreţinerea clădirilor, a spaţiilor interioare, exterioare şi a terenurilor, au precizat sursele citate.
   
Potrivit surselor citate, de la Penitenciarul Poarta Albă mai lucrează la Academia "Gheorghe Hagi" alţi 23 de deţinuţi.
   
Aceştia sunt duşi dimineaţa la muncă, unde rămân sub supravegherea permanentă a angajaţilor de la Penitenciarul Poarta Albă. La finalul zilei de muncă, Gigi Becali şi ceilalţi 23 de deţinuţi sunt duşi înapoi în penitenciar.
   
Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali steaua
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close