Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali: Procurorul a vrut să zic ceva de Babiuc, de schimbul de terenuri, ca să scap (VIDEO)

Gigi Becali: Procurorul a vrut să zic ceva de Babiuc, de schimbul de terenuri, ca să scap (VIDEO)

Gigi Becali: Procurorul a vrut să zic ceva de Babiuc, de schimbul de terenuri, ca să scap (VIDEO)
Sursa foto: gigi Becali
22 Apr 2009   •   12:29

Unul dintre procurorii care anchetează cazul Becali i-a propus omului de afaceri un "târg" pentru a-l elibera pe acesta din arest. Cel puţin aşa susţine Gigi Becali, invitat în ediţia de marţi a emisiunii Sinteza Zilei.

Gigi Becali a vorbit despre sugestia făcută de procuror, potrivit căreia, dacă ar fi oferit informaţii despre cazul schimbului de terenuri în care este implicat şi Victor Babiuc, ar fi fost eliberat mai repede.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă nu se teme de mărturiile pe care le-ar putea depune împotriva sa ceilalţi acuzaţi din dosarul sechestrării, care se află încă în arest, Gigi Becali a declarat că acest lucru nu are cum să se întâmple, pentru că nu au ce să spună despre el.

Au urmat apoi noi dezvăluiri. Declaraţiile omului de afaceri au scos la iveală existenţa unui "târg", sugerat de procurori pentru eliberarea sa.

Gigi Becali a explicat cum procurorii i-au sugerat să discute cu avocaţii despre posibilitatea eliberării sale, în schimbul unor informaţii cu privire la alte cazuri. Unul dintre acestea - schimbul de terenuri dintre finanţatorul Stelei şi Victor Babiuc.

"Şi lui Nuţu Cămătaru i-a spus şi la mulţi alţii: Domne, zii ceva de Becali, să te dau afară. Dar n-au oamenii ce să spună. În primul rând. În al doilea rând, mi-a propus mie procurorul: Domnul Becali, dar nu te-nvaţă domne avocaţii?... Domne, poţi să dai 16, 19, nu ştiu ce spunea el, cutare. La ce mă, zic, la ce? Lui Amariei ăsta. Păi domne, zice, zii ceva de schimbul de terenuri, Babiuc, ce spunea el. (...) A zis că ies imediat", a declarat Gigi Becali.

GIGI BECALI, DESPRE TÂRGUL SUGERAT DE PROCUROR


Omul de afaceri susţine că a refuzat propunerea din două motive. În primul rând, pentru că nu are ce să spună şi în al doilea rând, pentru că nu este "turnător".

"I-am zis mă băiatule, hai să-ţi spun ţie un lucru. În primul rând, n-am ce spune. În al doilea rând, 20 de ani dacă îmi dai, eu nu fac de-astea mă. Eu mă trag din familie care a făcut ani grei de puşcărie şi n-au vorbit. Eu nu sunt, mă, turnător!", a mai declarat Becali.

Dosarul schimbului de terenuri dintre Babiuc şi Becali

Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării, este cercetat pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită, cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu un schimb de terenuri dintre acesta şi patronul Stelei, Gigi Becali.

În acest dosar, Gigi Becali este acuzat pentru complicitate la abuzul în serviciu comis de fostul ministru al Apărării.

În 2 iunie 1999, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un proces-verbal prin care schimbau două suprafeţe de pământ. Becali ar fi primit de la MAPN un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. Diferenţa de preţ, estimată în 2002 la aproximativ 3,3 milioane de dolari, a fost în favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren în valoare de 4,7 de miloane de dolari.

Finanţatorul echipei Steaua a respins atunci acuzaţiile potrivit cărora i-ar fi dat mită lui Victor Babiuc, susţinând că DNA "poate urmări penal toată ţara pentru că s-au luat trei pâini de la brutărie".

"Cu Victor Babiuc nu am dat decât o singura dată mâna. Aşa că unde este mita? Oricum pe mine nu mă afectează, îmi creşte şi mai mult popularitatea", comenta atunci Gigi Becali acţiunea DNA privind urmărirea penală a lui Babiuc.

În 19 septembrie 2007, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut Comisiei speciale de la Cotroceni aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Babiuc.

Antena3.ro







×
Subiecte în articol: Gigi Becali Sinteza Zilei procuror targ
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close