Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Ceauşescu prezintă buncărul din Palatul Primăverii | Imagini în premieră

Ginerele lui Ceauşescu prezintă buncărul din Palatul Primăverii | Imagini în premieră

Profesorul Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, a prezentat, pentru Antena 3 CNN, buncărul dictatorului din Palatul Primăverii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   21:20

Mircea Oprean, profesor la Universitatea Politehnica, a declarat că buncărul a fost ținut secret de Nicolae Ceaușescu, fiind ferit chiar și de ochii familiei.

"Eu nu am fost niciodată aici, pentru că nimeni nu a știut de existența acestui buncăr. Era de o asemenea importanță, încât nu putea fi arătat", a spus Mircea Oprean, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Profesorul a mai dezvăluit că dictatorul nu a avut niciodată o obsesie pentru atentatele care ar fi putut să fie planificate pentru el, așa cum s-a vorbit în spațiul public.

"Sunt aberații. El nu evita să dea mâna cu oamenii. El era un om foarte curat, iar după ce dădea mâna cu oamenii, evident că se dezinfecta cu alcool", a spus profesorul.

Citește și: Camera Deputaților cumpără sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 1,3 milioane de lei

Mircea Oprean a descris, de asemenea, ultimele momente petrecute în compania soților Ceușescu, înainte ca aceștia să fie arestați.

"Eu și Zoia eram acasă, iar dimineață am vorbit cu soacra mea la telefon. Ne-a spus că este agitație, dar speră ca lucrurile să se rezolve. Ne-a mai spus să stăm liniștiți. 

Noi am fost în seara de 21 la ei. Zoia era într-o relație tensionată cu mama ei, nu o văzuse din august.

Atunci, Zoia a venit cu propunerea să mergem la ei la sediu. Ne-am îmbrăcat și ne-am dus acolo. Am stat de vorbă cu ei, era o atmosferă tensionată", a declarat ginerele lui Nicolae Ceaușescu.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close