Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest, în timp ce Mircea Băsescu a fost eliberat

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest, în timp ce Mircea Băsescu a fost eliberat

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest, în timp ce Mircea Băsescu a fost eliberat
Sursa foto: Foto: www.canindia.com
26 Noi 2014   •   15:43

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, solicitarea depusă de avocaţii lui Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă, în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu.

Decizia magistraţilor, care nu este definitivă, vine în contextul în care Mircea Băsescu a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat în arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.
   
Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.
   
În urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.
   
Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

×
Subiecte în articol: mircea basescu

ȘTIRI

Guvernul vrea să oprească greva profesorilor cu 1.500 de lei în plus. Cum au reacţionat sindicatele

Parteneri
Șeful ANAF a demisionat! Mesajul transmis de Lucian Heiuș
x close