Antena 3 Actualitate Giurgiu. Tinerii acuzaţi că au violat o fată de 14 ani nu au antecedente penale. Tatăl fetei susţine că aceasta nu avea prieten

Giurgiu. Tinerii acuzaţi că au violat o fată de 14 ani nu au antecedente penale. Tatăl fetei susţine că aceasta nu avea prieten

de G.S.    |    06 Ian 2013   •   18:12
Giurgiu. Tinerii acuzaţi că au violat o fată de 14 ani nu au antecedente penale. Tatăl fetei susţine că aceasta nu avea prieten
Sursa foto: Foto: watwatworld.com
Update 18:12 - Tatăl fetei de 14 ani care ar fi fost legată, agresată şi violată de şapte tineri din localitatea giurgiuveană Roata de Jos spune că fiica sa nu avea prieten, din primele informaţii reieşind că doar doi dintre aceştia ar fi violat-o, ceilalţi fiind complici, conform Mediafax.
   
"Am plecat cu fata la Poliţie, am dat declaraţie şi s-a stabilit cine au fost. Unii au declarat că sunt vinovaţi, alţii că nu. Unii s-au lăudat că au filmat-o şi o să dea pe youtube, dar nu stiu ce s-a întâmplat, fata mea, Cristina îi cunoştea.Au legat-o cu nişte curele, au bătut-o, se pare că doi au violat-o, iar ceilalţi ar fi complici, dar ceea ce vreau eu să spun este că s-a întâmplat într-o casă, la un băiat, dar acest băiat de 17 ani nu era prietenul ei. Fata mea nu avea prieten, dacă era aşa aş fi aflat. Este dureros ce s-a întâmplat", a declarat tatăl fetei, Marian Cristea.
   
Reprezentanţii IPJ Giurgiu spun că urmează să stabilească dacă victima suferă sau nu de anumite afecţiuni.
   
"Se pare că fata are un retard mintal, dar până în momentul de faţă nu putem afirma cu certitudine pentru că nu deţinem documentele necesare care să ateste această situaţie", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian ªuţă.
   
Părinţii celor şase suspecţi, aflaţi în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au reclamat că tinerii nu au fost asistaţi de către avocaţi la audieri, însă poliţiştii giurgiuveni au susţinut, în replică, faptul că s-au respectat toate condiţiile prevăzute de lege într-o asemenea situaţie, suspecţii beneficiind de apărători din oficiu.

Update 18:03
- Tinerii acuzaţi că au legat, lovit şi violat o adolescentă de 14 ani, la locuinţa prietenului fetei, din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, nu au antecedente penale, anchetatorii confirmând că unul dintre ei ar fi intenţionat să filmeze violul cu telefonul mobil, dar că a renunţat.
   
Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, la dosarul deschis de către procurorul de caz există un certificat medico-legal obţinut de către victimă în urma prezentării la doctor, potrivit legislaţiei în vigoare fata de 14 ani şi suspectul de aceeaşi vârstă cu ea urmând să fie supuşi unei expertize neuropsihiatrice, conform Mediafax.
   
"Tinerii implicaţi în cazul fetei de 14 ani din comuna giurgiuveană Roata de Jos nu au antecedente penale, iar unul dintre ei ar fi avut intentia să filmeze cu telefonul mobil violul, dar a renunţat. Nu există o filmare, aşa cum s-a vehiculat", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian Şuţă.
-------------------

Şase tineri, între care trei minori, au fost reţinuţi, sâmbătă, pe bază de ordonanţă, fiind acuzaţi că au violat o adolescentă de 14 ani, la locuinţa prietenului fetei, din judeţul Giurgiu, unde aceasta se dusese de bunăvoie, înainte de agresiune minora fiind legată şi lovită de trei dintre tineri.


Comisarul Cristian Şuţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, a declarat că în cursul zilei de sâmbătă, la postul de Poliţie din comuna Roata de Jos s-a prezentat o minoră de 14 ani care a spus că pe 3 ianuarie, pe când se afla la locuinţa iubitului ei, în vârstă de 17 ani, a fost obligată, prin violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi băieţi, conform Mediafax.
   
Potrivit sursei citate, fata le-a spus poliţiştilor că s-a dus de bunăvoie la iubitul ei, iar acesta i-a propus să întreţină raporturi sexuale cu mai mulţi prieteni ai săi, cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, trei dintre aceştia fiind minori - unul de 14 ani şi doi de 17 ani.
   
"Fata a refuzat acest lucru, motiv pentru care a fost legată şi lovită de către trei dintre tineri, între aceştia fiind şi un minor de 14 ani, singurul din grup care nu a fost reţinut. În momentul de faţă şase dintre suspecţi au fost reţinuţi, încă de sâmbătă, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism, urmând ca astăzi (n. r. - duminică) aceştia să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă", a spus comisarul Şuţă.
   
Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu nu a putut preciza dacă fata s-a prezentat la medicul legist pentru confirmarea agresiunilor şi dacă infracţiunea a fost filmată de către unul dintre suspecţi. El a spus însă că până la ora actuală s-a stabilit că victima a fost violată.
   
"Încă se fac cercetări şi audieri la ora actuală în acest dosar, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu", a mai spus comisarul Şuţă.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close