Antena 3 CNN Actualitate Giurgiu: Un bărbat cu afecţiuni psihice s-a baricadat în casă şi a distrus mobila cu un topor

Giurgiu: Un bărbat cu afecţiuni psihice s-a baricadat în casă şi a distrus mobila cu un topor

Giurgiu: Un bărbat cu afecţiuni psihice s-a baricadat în casă şi a distrus mobila cu un topor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Ian 2013   •   19:34

Bărbatul din Giurgiu cunoscut cu afecţiuni psihice, care s-a baricadat în casă, duminică, după ce le-a dat afară din locuinţă pe soţia şi pe fiica sa şi a distrus cu toporul mobila din apartament, a deschis uşa după mai multe ore de negocieri , fiind transportat la spital.
   
Potrivit reprezentanţilor ISU Giurgiu, bărbatul are schizofrenie paranoidă, iar comportamentul agresiv din ultima perioadă a fost provocat de refuzul acestuia de a urma tratamentul prescris de către medici,transmite corespondentul Mediafax.
   
La un moment dat, după câteva ori de negocieri, timp în care bărbatul a ameninţat că se aruncă de la fereastra imobilului, apartamentul său fiind situat la ultimul nivel al unui bloc cu patru etaje din cartierul Tineretului, pompierii, poliţiştii şi jandarmii s-au retras din zonă, inclusiv maşinile lor de intervenţie, giurgiuveanul rămânând într-o supraveghere discretă.
   
Ulterior, reprezentanţii SMURD au reluat negocierile cu bărbatul, la uşa acestuia, iar după aproximativ 45 de minute, timp în care şi-a luat tratamentul şi s-a calmat, iar la apartament a venit şi soţia acestuia, la cererea lui, omul a deschis uşa.
   
"După mai multe încercări, am încercat şi noi să negociem. Am bătut ls uşa apartamentului, bărbatul era lângă uşă, i-am zis să se uite pe vizor, l-am întrebat dacă şi-a luat tratamentul şi la un moment dat ne-a răspuns afirmativ. A cerut să vină soţia spunând că vrea să vorbească cu ea..I-am câştigat treptat încrederea, a venit şi soţia şi a dechis uşa. Era calm, a acceptat primul ajutor şi să fie transportat la spital, unde ne-a şi mulţumit. A durat negocierea 40-45 de minute, iar în apartament am intrat noi cei de la SMURD şi reprezentanţii celorlalte forţe de intervenţie, dar a fost o acţiune calmă, normală", a declarat asistent coordonator SMURD Giurgiu, plutonier.major Anca Rusanu.
   
La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu pentru investigaţii medicale şi tratament de specialitate, pacientul fiind în stare stabilă după ce a consimţit în timpul negocierii cu reprezentanţii SMURD să-şi ia tratamentul.

×
Subiecte în articol: Giurgiu barbat SMURD topor familie mobila
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close