Antena 3 CNN Actualitate Google şterge peste 12.000 de recenzii negative ale românilor de pe pagina castelului prinţului din Austria

Google şterge peste 12.000 de recenzii negative ale românilor de pe pagina castelului prinţului din Austria

Ratingul de pe Google al Castelului Riegersburg a revenit joi seara la 4,6 dupa ce administratorii retelei au sters peste 12.000 de comentarii negative postate de romani.

Google şterge peste 12.000 de recenzii negative ale românilor de pe pagina castelului prinţului din Austria
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Mai 2021   •   09:39

Pe Google Maps, Castelul Riegersburg a devenit Castelul Arthur din Riegersburg, după numele ursului împușcat de prințul de Liechtenstein într-o zonă protejată din Covasna.

Cei care au făcut schimbarea au alăturat noii denumiri emoticoane cu un urs și un cuțit.

Castelul este deținut de familia domnească din Liechtenstein și conține un muzeu cu expoziții temporare.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este membru al monarhiei din Liechtenstein și apare online drept proprietar al castelului din Austria.

Din cauza numărului de recenzii negative postate de români, ratingul castelului vechi de aproape nouă secole, deținut de familia de Liechtenstein, scăzuse vertiginos. Dacă în dimineața de joi ratingul a scăzut de la 4,6 la 3,9, joi seara a ajunsese la 1,8.

"Criminalule", "Pentru Arthur", "Ruşine, nu suntem de vânzare" - sunt doar cateva dintre comentarii.

Peste 12.000 de persoane au postat recenzii negative si au acordat o singura "stea" castelului

Între timp, Google a blocat adăugarea unor noi recenzii și le elimină, manual, pe cele negative iar ratingul castelului a revenit la valoarea sa inițială. 

Și Tripadvisor a suspendat temporar recenziile acordate Castelului Riegersburg.

“Datorită unui eveniment recent care a atras atenţia presei şi a provocat un aflux de trimiteri de recenzii care nu descriu o experienţă directă, am suspendat temporar publicarea de recenzii noi pentru această listă.

Dacă aţi avut o experienţă directă la această proprietate, vă rugăm să reveniţi în curând – aşteptăm cu nerăbdare să primim recenzia dvs.”, a fost mesajul transmis de Tripadvisor.

×
Subiecte în articol: Arthur Google Austria
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close