Antena 3 CNN Actualitate Gorj. Bărbatul acuzat că a înşelat mai multe persoane dându-se drept inspector anticorupţie a fost arestat preventiv

Gorj. Bărbatul acuzat că a înşelat mai multe persoane dându-se drept inspector anticorupţie a fost arestat preventiv

Gorj. Bărbatul acuzat că a înşelat mai multe persoane dându-se drept inspector anticorupţie a fost arestat preventiv
Sursa foto: Foto: caon.ro
08 Sep 2012   •   19:08

Bărbatul acuzat că a înşelat mai multe persoane dându-se drept inspector anticorupţie a fost arestat preventiv, sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Gorj, conform Mediafax.
   
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Gorj, vineri a fost realizat un flagrant în urma căruia bărbatul de 48 de ani a fost reţinut, acesta fiind prins în timp ce lua bani de la o persoană căreia îi crease convingerea că o poate apăra în instanţă pentru a-i câştiga un proces.
   
Bărbatul a fost acuzat ulterior că ar fi înşelat alte nouă persoane de la care ar fi luat 27.000 de lei tot sub motivaţia că va lupta pentru drepturile lor, acesta neavând însă studii juridice, fiind doar absolvent de liceu.
   
Doi dintre păgubiţii audiaţi sâmbătă de poliţişti au declarat pentru MEDIAFAX că acesta folosea documente şi le vorbea în aşa fel încât le-a convins că este "de la anticorupţie".
   
"Are biroul acela pe care scrie mare Anticorupţie şi ne punea pe chitanţe şi ştampila cu balanţa Justiţiei. Ziceai că e de la Tribunal şi l-am crezut că ne poate ajuta", au spus păgubiţii.
   
Dumitru Lăpădat conducea la Târgu Jiu o organizaţie nonguvernamentală, intitulată Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei, care a avut şi observatori la alegerile locale din luna iunie.
   
Aceasta avea sediul în apropiere de Registrul Comerţului din cadrul Tribunalului Gorj, iar pe sigla de la intrarea în clădire erau imprimate atât steagul României, cât şi cel al Uniunii Europene.
   
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat suspectat că a înşelat mai multe persoane, prin crearea convingerii că în calitate de "inspector anticorupţie", le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii de natură civilă sau penală, preciza, sâmbătă, într-un comunicat de presă Poliţia Română.
   
Vineri, poliţiştii l-au prins în flagrant pe bărbat, primind 800 de lei de la un gorjean, căruia îi crease convingerea că în calitatea de "inspector anticorupţie" în cadrul unui ONG, îi va demonstra nevinovăţia într-o cauză penală.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close