Antena 3 CNN Actualitate Graţiela Gavrilescu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Graţiela Gavrilescu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Graţiela Gavrilescu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul
04 Ian 2017   •   13:56

Graţiela Leocadia Gavrilescu, propusă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare juridice şi de constituţionalitate, potrivit Agerpres.

Decizia a fost luată cu 26 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă".

Graţiela Gavrilescu a spus, la audieri, că îşi propune ca Parlamentul să devină instituţia primordială în stat, care să legifereze şi să controleze Guvernul.

"Parlamentul României sper ca, în perioada următoare, la fel ca şi dumneavoastră, să devină instituţia primordială în statul român, instituţia care să legifereze, care să poată controla Guvernul şi celelalte autorităţi din subordine, instituţia care poate să amendeze toate legile şi ordonanţele de guvern prin care Guvernul îşi pune în operă programul de guvernare pe care noi, parlamentarii, îl adoptăm, astfel încât cetăţeanul care ne-a trimis în Parlament să fie mulţumit de nivelul de trai", a afirmat Gavrilescu.

Ea a adăugat că au fost guverne care nu au colaborat cu Parlamentul, dar, în calitate de ministru, va lupta pentru o relaţie constituţională între Executiv şi Legislativ.

"Ştiu că nu întotdeauna lucrurile au mers aţă. Au fost guverne care au colaborat şi au comunicat excepţional cu parlamentarii, dar au fost guverne care au dorit să conducă, care au vrut să-şi însuşească şi funcţiile şi atribuţiile Parlamentului şi chiar şi ale Curţii Constituţionale. Lucrul acesta ca parlamentar nu mi-l doresc. Dacă îmi acordaţi votul o să lupt ca relaţia dintre Guvern şi Parlament să fie cea constituţională, este normal să se întâmple aşa într-un stat de drept, democratic, european", a punctat Gavrilescu.

Ea a afirmat că va respecta toate legile şi programul de guvernare.

"Să aveţi încredere că pentru mine nu există, în afară de Dumnezeu, decât lege şi voi respecta ca ministru toate legile româneşti şi europene şi, bineînţeles, a doua Biblie a mea o să trebuiască să fie, ca şi a guvernanţilor, programul de guvernare pe care Parlamentul îl va adopta", a arătat Graţiela Gavrilescu.

Potrivit acesteia, Departamentul în relaţia cu Parlamentul o să funcţioneze impecabil şi va fi respecta principiile de transparenţă şi eficienţă.

"Pentru mine este foarte important cuvântul-cheie: transparenţă. Să nu mai avem sincope de legiferare, să nu mai existe anumite răutăţi între Guvern şi Parlament şi interesul este de a respecta votul cetăţeanului", a completat Gavrilescu.

Ea a amintit că a fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în 2014 - 2015.

"Am fost în perioada decembrie 2014 până în noiembrie 2015 ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, un minister extrem de mare, extrem de greu, cu foarte multe probleme naţionale, cu foarte multe probleme pe care a trebuit să le rezolvăm în termen foarte scurt. Şi aşa cum m-am prezentat în faţa comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului la vremea aceea, aşa mă prezint şi în faţa dumneavoastră şi spun că modul în care ştiu să-mi organizez lucrurile, cred, mă face să rezolv lucrurile în cel mai scurt timp posibil", a adăugat Gavrilescu.

×
Subiecte în articol: gratiela gavrilescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close