Antena 3 CNN Actualitate Grav bolnav, trimis la muncă. Cazul impresionat al unui tânăr de 18 ani care are 36 de kilograme şi arată ca un copil de 8 ani

Grav bolnav, trimis la muncă. Cazul impresionat al unui tânăr de 18 ani care are 36 de kilograme şi arată ca un copil de 8 ani

24 Iul 2013   •   10:35

Un tânăr de 18 ani cu handicap grav este trimis la muncă de comisia de expertiză din Baia Mare. Deşi are doar 36 de kilograme şi arată ca un copil de 8 ani, medicii i-au redus gradul de handicap. Odată cu această evaluare, a scăzut şi indemnizaţia tânărului. Cu doar 30 de lei pe lună de la stat, băiatul nu are cum să facă rost de tratamentul de 10.000 de lei care îl ţine în viaţă.

Petrişor este major în acte, însă în realitate arată şi se comportă ca un copil de opt ani. La cinci ani, a fost diagnosticat cu insuficienţă hipofizară, o boală care i-a afectat creşterea. A mers la şcoală cu doi ani mai târziu decât băieţii de vârsta lui şi a fost permanent însoţit, supravegheat şi ajutat.

Când a împlinit 11 ani, Petrişor a fost încadrat cu grad de handicap I, grav, cu însoţitor şi a primit o indemnizaţie de 220 de lei pe lună. Plus tratament gratuit. Însoţitor i-a fost mătuşa, care l-a crescut după ce părinţii l-au părăsit.

După ce a împlinit 18 ani, comisia de expertiză i-a redus gradul de handicap şi l-a evaluat ca fiind apt de muncă. Odată cu noua încadreare, Petrişor a pierdut şi tratamentul care îl ajută să supravieţuiască.

Petrişor nu a mai beneficiat de tratamentul pentru boala sa de mai bine de şase luni.

×
Subiecte în articol: Baia Mare ajutor social
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close