Antena 3 CNN Actualitate Decizie CNSU: Grecia intră în zona roșie de duminică. Ce se întâmplă cu turiștii români de acolo

Decizie CNSU: Grecia intră în zona roșie de duminică. Ce se întâmplă cu turiștii români de acolo

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Decizie CNSU: Grecia intră în zona roșie de duminică. Ce se întâmplă cu turiștii români de acolo
de Sabrina Preda    |    29 Iul 2021   •   17:55

UPDATE 17:50 CNSU a aprobat hotărârea prin care Grecia intră în zona roșie, începând de duminică. De asemenea, alte țări care se află acum în zona galbenă vor intra în zona roșie. Acestea sunt Irlanda, Monaco și Maldive.

Astfel, conform noilor decizii Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID. Mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani.  

Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, CNSU se va întruni și Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină. 

Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani. Dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) nu vor intra în carantină.

Hotărârea CNSU poate fi consultată aici.

Condițiile de călătorie în țările cu risc epidemiologic ridicat, modificate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, se modifică și completează după cum urmează AICI.

 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close