Antena 3 CNN Actualitate Grecii contrazic EgyptAir în legătură cu fuselajul aeronavei prăbușite în Mediterană. Anunțul făcut de Comitetul grec de securitate aeriană

Grecii contrazic EgyptAir în legătură cu fuselajul aeronavei prăbușite în Mediterană. Anunțul făcut de Comitetul grec de securitate aeriană

Grecii contrazic EgyptAir în legătură cu fuselajul aeronavei prăbușite în Mediterană. Anunțul făcut de Comitetul grec de securitate aeriană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Mai 2016   •   22:49

Preşedintele Comitetului grec de securitate aeriană a afirmat că resturile găsite până în prezent într-o zonă apropiată de presupusul loc de prăbuşire al avionului EgyptAir "nu provin de la un avion", dezminţind astfel un precedent anunţ al companiei egiptene, scrie AFP.

"Până acum, analiza resturilor găsite arată că nu aparţin unui avion, iar omologul meu egiptean mi-a confirmat, de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, în jurul orelor 17.45 GMT, că nu s-a dovedit că aceste resturi provin de la zborul EgyptAir", a declarat acest oficial, Athanassios Binis.

Anterior, EgyptAir anunţase pe contul său de Twitter descoperirea unor "resturi ale zborului MS804".

"Pe baza datelor geografice disponibile, vorbim despre aceleaşi resturi, până în prezent nu suntem la curent că au fost găsite alte resturi" care să fi determinat EgyptAir să facă anunţul, a adăugat Athanassios Binis. El a subliniat că alte informaţii pot apărea totuşi de la un minut la altul.

"A fost găsită o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion", a insista el, reiterând afirmaţiile făcute în cursul zilei la postul de televiziune grec ERT1.

Resturi ale avionului EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, dispărut în cursul nopţii de miercuri spre joi în Marea Mediterană, au fost găsite în apropiere de insula elenă Karpathos, în zona presupusă a prăbuşirii avionului, a anunţat compania aeriană egipteană.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

La bord erau 56 de pasageri şi zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetăţeni egipteni, de 15 francezi şi de cetăţeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria şi Canada.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close