Antena 3 Actualitate Green Deal aduce noua ordine climatică, iar România va trebui să participe activ la procesul de schimbare

Green Deal aduce noua ordine climatică, iar România va trebui să participe activ la procesul de schimbare

26 Feb 2020   •   12:07
Green Deal aduce noua ordine climatică, iar România va trebui să participe activ la procesul de schimbare
Sursa foto: Antena 3

Europa are nevoie de o regândire a modului în care este abordată problema schimbărilor climatice. Noul Pact European pentru Mediu, celebrul Green Deal, va însemna pentru europeni schimbări nebănuite în următorii ani, schimbări care ne vor afecta inclusiv pe noi.

Mâncarea s-ar putea scumpi, multe locuri de muncă vor dispărea iar energia electrică va fi obţinută din resurse regenerabile. Nu este un scenariu, ci viitorul apropiat. Iar Romania va trebui să participe activ la acest proces de schimbare.

Nu doar agricultura va fi vizata de schimbari drastice. Totul de la energie, păduri, până la poluare vor avea abordări drastic revizuite astfel încat Europa să devină continentul cu zero emisii de carbon în următorii ani.

Specialiștii vorbesc despre o nouă ordine climatică.

Mai mult, cataloghează Green Deal ca pe un salt în istorie, iar Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat ca acesta este similar primului pas făcut de om pe Lună.

 

×
Subiecte în articol: green deal carmen avram

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close