Antena 3 CNN Actualitate Grefierii ameninţă cu greva generală pentru că nu şi-au primit unele sporuri salariale

Grefierii ameninţă cu greva generală pentru că nu şi-au primit unele sporuri salariale

Grefierii ameninţă cu greva generală pentru că nu şi-au primit unele sporuri salariale
Sursa foto: grefieri
13 Apr 2009   •   16:11

Grefierii ameninţă cu greva generală, după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a anunţat că Ministerul nu poate plăti cea de-a doua tranşă a drepturilor salariale restante. Cauza este acordul încheiat cu FMI. Grefierii au protestat, luni, în mai multe judeţe din ţară şi în Bucureşti. Unele proteste au fost spontane.

Câteva sute de persoane care reprezintă personalul auxiliar din justiţie de la instanţele şi parchetele din ţară au pichetat sediul Ministerului Justiţiei. Protestatarii, nemulţumiţi că nu le-au fost acordate unele sporuri salariale, cer demisia ministrului Cătălin Predoiu.

Grefierii braşoveni au protestat timp de o oră în faţa instituţiilor unde lucrează. Ei ameninţă cu greva generală, dacă nu vor primi sporurile salariale promise.

Ministrul Justiţiei le-a cerut protestatarilor să înţeleagă că deocamdată nu pot fi plătite drepturile salariale restante pentru a nu se pune în pericol stabilitatea economică a ţării.

Cei mai afectaţi de greva grefierilor sunt, însă, cetăţenii.

Preşedinţii Curţilor de Apel şi cu prim-grefierii de la aceste curţi vor avea zilele următoare o nouă întâlnire cu ministrul Justiţiei pentru a discuta despre problemele financiare.

Antena 3



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close