Antena 3 CNN Actualitate Gregorian "Guru" Bivolaru nu mai este urmărit internaţional

Gregorian "Guru" Bivolaru nu mai este urmărit internaţional

Gregorian "Guru" Bivolaru nu mai este urmărit internaţional
23 Iun 2010   •   09:45

Liderul MISA Gregorian Bivolaru, supranumit "Guru", nu mai este urmărit internaţional. Instanţa a decis încetarea procesului penal în care acesta era acuzat de opt infracţiuni grave. Pentru cinci dintre ele a fost achitat, iar pentru trei a intervenit prescripţia răspunderii penale. Bivolaru mai are însă pe rol un dosar penal, pentru trafic de persoane, ultraj contra bunelor moravuri şi exprimare de mesaje antisemite.

După 6 ani în care dosarul lui Bivolaru a fost purtat între parchete şi instanţe, Gregorian Bivolaru, judecat în lipsă, a trecut de la statutul de proscris, urmărit internaţional, la cel de prescris şi achitat. Verdictul a fost dat de Tribunalul Sibiu, unde dosarul liderului MISA s-a aflat încă din 13 ianuarie 2005. De atunci, dosarul a fost amânat de 18 ori.

Decizia Instanţei a fost luată după ce a intervenit prescripţia pentru corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în forma continuată, şi trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat deja apel împotriva sentinţei.

S-au prescris şi faptele celor care l-au ajutat să treacă fraudulos frontiera. Guru a fugit în Suedia în aprilie 2005. România nu a reuşit să obţină extrădarea lui, iar Bivolaru a primit azil politic în ţara scandinavă.

Liderul MISA mai are un dosar penal în care este acuzat, împreună cu alte 20 de persoane, de trafic de persoane, infracţiuni la legea dreptului de autor prin "practicarea" videochaturilor şi de ultraj contra bunelor moravuri. Acest dosar a avut termen pe 21 iunie, însă s-a dispus a şaptea amânare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru guru MISA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close