Antena 3 CNN Actualitate Profesorii au respins şi ultima propunere a Guvernului! Anunţul sindicaliştilor din educaţie

Profesorii au respins şi ultima propunere a Guvernului! Anunţul sindicaliştilor din educaţie

Sindicaliștii din Educaţie au anunţat că oferta Guvernului a fost respinsă de profesori. Care sunt noile solicitări.

de Claudia Popovici    |    31 Mai 2023   •   20:19

Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153 cu 1.000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanților se va raporta la salariul mediu brut din economie. Aceasta a fost noua ofertă a Executivului pentru greviștii din Educație, oferta care a fost respinsă în această seară de liderii județeni. 

"Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat în regim de urgență colegiul Liderilor Federației Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte", a spus Marius Nistor. 

Greva profesorilor continuă după o nouă rundă de negocieri eşuate

"Liderii județeni au respins oferta! Au spus că este un pas important înainte, dar nu sunt de acord cu eșalonarea pe trei ani a mării salariului şi cu acea suma acordată de la 1 iulie.

Nu suntem de acord cu acel interval de trei ani. Aşa cum la Sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură transă mărirea aşa vor şi în învățământ.

Profesorii cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei

Omenii vor integral să se aplice nu 40% cât a zis guvernul. Nu vor vouchere. Nu au acceptat nici varianta cu 1.000 de lei şi au cerit să fie suma mai mare, dublarea acelei sume adică 2.000 de lei brut. 

Au cerut să consulte membrii de sindicat, vor vedea proiectele de ordonanța mâine şi decizia le aparține membrilor de sindicat. Ei au început greva şi decizia le aparține", a spus Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close