Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală la CNAS, de mâine: "Buna noastră credință a fost interpretată greșit de către politicieni"

Grevă generală la CNAS, de mâine: "Buna noastră credință a fost interpretată greșit de către politicieni"

Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai caselor judeţene vor bloca activitatea de relaţii cu publicul, începând de joi, 2 noiembrie, pe perioadă nederminată.

Grevă generală la CNAS, de mâine: "Buna noastră credință a fost interpretată greșit de către politicieni"
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    01 Noi 2023   •   22:33

Angajaţii din CNAS, CASMB, CJAS-uri şi OPSNAJ sunt nemulţumiţi fiindcă autorităţile nu găsesc soluţii pentru o salarizare decentă în sistem.

"Blocul Naţional Sindical (BNS), alături de afiliatul său Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată", se arată într-un comunicat al BNS.

Sindicaliştii susţin că această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, au constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majore pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii, însă sunt găsite "soluţii satisfăcătoare şi imediate" pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi.

Citeşte şi: Traseul umilitor al pacienţilor români care au nevoie de analize, RMN sau CT: "E nebunia de pe lume"

Joi, 2 noiembrie 2023, activitatea de relaţii cu publicul va fi grav perturbată, inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) şi, nu în ultimul rând, a programelor naţionale de sănătate, din cauza faptului că majoritatea salariaţilor din CNAS, CASMB, CJAS-uri şi OPSNAJ intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată.

"În fața publicului ne cerem scuze pentru această situație dificilă și pentru neplăcerile care vor urma! Am depus eforturi considerabile și simțim că acestea nu au fost înțelese în întregime, iar buna noastră credință a fost interpretată greșit de către politicieni", transmit sindicaliştii.

? COMUNICAT DE PRESĂ ❗️ Blocul Național Sindical, alături de afiliatul său Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări...

Publicată de Blocul Național Sindical pe Miercuri, 1 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: CNAS salarii angajati greva generala
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close