Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală la metrou pe 18 martie. Oprescu: Încercăm să evităm blocarea Capitalei

Grevă generală la metrou pe 18 martie. Oprescu: Încercăm să evităm blocarea Capitalei

Grevă generală la metrou pe 18 martie. Oprescu: Încercăm să evităm blocarea Capitalei
09 Mar 2010   •   10:12

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrorex, Ion Rădoi, a declarat, marţi dimineaţă, că angajaţii de la Metrou vor intra în grevă generală pe 18 martie.

Decizia vine după ce, săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a declarat legală greva sindicaliştilor din luna noiembrie 2009.

"Suntem puşi în faţa faptului împlinit de a continua greva respectivă", a spus Ion Rădoi.

Liderul sindical susţine că, în urma deciziei Curţii de Apel, care este definitivă şi irevocabilă, se va continua protestul declanşat anul trecut, astfel că se va trece direct la greva generală.

ION RĂDOI ANUNŢĂ DECLANŞAREA GREVEI GENERALE


Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a declarat legală greva angajaţilor de la Metrou, desfăşurată în noiembrie 2009. Magistraţii au admis, astfel, recursul făcut de sindicalişti la decizia prin care greva era declarată ilegală. În plus, aceştia au constatat că cererea administraţiei prin care îi chema în faţa instanţei pe sindicalişti a fost neîntemeiată.

Greva din noiembrie a durat două zile. Angajaţii Metrorex cereau atunci o majorare salarială de 20 de procente şi încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

În luna februarie, sindicaliştii ameninţau cu redeschiderea conflictului de muncă în cazul în care administraţia nu începe negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Reprezentanţii salariaţilor au cerut atunci majorarea fondului de salarii cu 3,7%.

CUM A ARĂTAT BUCUREŞTIUL ÎN TIMPUL ULTIMEI GREVE DE LA METROU


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la emisiunea News Magazin de la Antena 3 că urmează o perioadă dificilă pentru bucureşteni, pe lângă Metrorex şi transportatorii exprimându-şi intenţia de a manifesta în Capitală. În aceste condiţii, Oprescu a spus că va face tot posibilul ca circulaţia în Bucureşti să nu se blocheze, deşi experienţele precedente arată că în cazul unor mişcări sindicale de amploare traficul în Capitală e aproape paralizat.

SORIN OPRESCU DESPRE GREVELE DIN BUCUREŞTI


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex greva generala
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close