Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală la metrou. Trenurile nu vor circula marţi între 4.00 şi 16.00

Grevă generală la metrou. Trenurile nu vor circula marţi între 4.00 şi 16.00

Grevă generală la metrou. Trenurile nu vor circula marţi între 4.00 şi 16.00
Sursa foto: metrou
16 Noi 2009   •   11:41

Grevă generală, pe termen nelimitat, la metrou. Sindicaliştii de la Metrorex nu au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Astfel, începând de marţi, trenurile nu vor circula până la ora 16.00. După această oră, vor circula cu program normal.

Liderii sindicaliştilor de la metrou s-au întâlnit luni cu Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu. Aceştia au încercat să găsească o soluţie pentru evitarea grevei generale programată pentru ziua marţi.

Potrivit ministrului interimar Radu Berceanu, venitul mediu brut al celor de la metrou este de 3600 de lei noi, lunar. ?Asta înseamnă ca sunt şi pers care au 1500 şi care au 7000 de lei. Venitul net cu care pleacă lunar salariaţii de la metrou este de 2600 lei, mediu. Consider că au nişte venituri foarte bune faţă de alte categorii sociale. Între 21 oct şi 3 noiembrie nu s-a schimbat nimic, eventual unele preţuri au mai scăzut. Cum au trăit cu aceste venituri până acum mai puteau trăi o lună şi jumătate până când va exista un buget naţional publicat în Monitorul Oficial, şi bugetul de la Metrorex, pentru că în acel mom putem şti pe ce ne putem baza. Dumnealor doresc să stabilească fondurile de salarii care sunt din ce în ce mai mari în fiecare an? a declarat Berceanu, la finalul negocierilor.

Joia trecută, angajaţii Metrorex au fost în grevă de avertisment pentru două ore, iar vineri au pichetat, pentru a patra zi consecutiv, sediul Guvernului.

Sindicaliştii cer începerea negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, dar şi majorări salariale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: metrou grevă Ministerul Transporturilor
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close