Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală în primăriile din România. Anunțul Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație

Grevă generală în primăriile din România. Anunțul Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație

Grevă generală în primăriile din România. Anunțul Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație
de S.T.    |    14 Iun 2016   •   11:53

Sindicaliștii din administrația publică locală au declanșat conflictul colectiv de muncă la nivel național și amenință cu grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie 2016, deoarece salariații din primării și consilii județene se simt discriminați după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Calendarul protestelor include grevă generală de o oră în data de 5 iulie, grevă generală de o zi pe 12 iulie și greva generală pe termen nelimitat începând din 19 iulie.

Potrivit unui comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, sindicaliștii cer majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală.

Printre revendicările salariaților din administrația publică locală se mai află acordarea voucherelor de vacanță și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală — acolo unde resursele bugetare permit acest lucru.

×
Subiecte în articol: grevă primarii sindicalisti greva generala
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close