Antena 3 CNN Actualitate Grevă la Judecătoria Sector 3 București. Magistrații refuză să intre în sălile de judecată

Grevă la Judecătoria Sector 3 București. Magistrații refuză să intre în sălile de judecată

Grevă la Judecătoria Sector 3 București. Magistrații refuză să intre în sălile de judecată
06 Iun 2017   •   09:39

Magstrații de la Judecătoria Sector 3 București protestează, marți, pentru două ore, nemulțumiți de salariile foarte mici. Astfel, magistrații nu vor intra în sălile de judecată între orele 10 - 12, în semn de protest faţă de legea salarizării. 

”Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi, ca urmare a nemulţumirii membrilor Adunării Generale privind indemnizaţia şi coeficienţii de salarizare alocaţi judecătorilor de la judecătorii în forma propusă şi asumată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a inechităţii prevăzute în proiectul de lege privind salarizarea, în raport cu volumul de muncă al instanţei", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Sectorului 3. 

Mai mult, magistrații au anunțat că vor suspenda activitatea timp de două ore, în fiecare zi, până în momentul în care solicitările lor vor fi luate în calcul.

În ultimele zile au avut loc mai multe proteste ale angajaţilor din sistemul Justiţiei, în special ale grefierilor şi specialiştilor IT, aceştia fiind nemulţumiţi de prevederile Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

 

×
Subiecte în articol: salarii mici
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close