Antena 3 CNN Actualitate Profesorii au refuzat din nou oferta guvernanților! Greva continuă pe termen nelimitat: ”Noi nu cedăm!”

Profesorii au refuzat din nou oferta guvernanților! Greva continuă pe termen nelimitat: ”Noi nu cedăm!”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit că, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, „fie el și unul girat de președintele României. Greva continuă”.

de Laura Dinu    |    31 Mai 2023   •   11:32

„Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, potrivit unui comunicat de presă semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Conform sursei citate, solicitările profesorilor au rămas aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puțin salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Citește și: Imaginile momentului: Scandal în Parlament din cauza grevei profesorilor

Klaus Iohannis a chemat liderii Coaliției, la Cotroceni, la ora 12:00, pentru a discuta despre greva profesorilor. Discuțiile vin după negocierile eșuate de ieri dintre președinte și sindicaliștii din Educație. Șeful statului le-a spus dascălilor că va gira un acord politic prin care, în Legea Salarizării, să fie respectate cerințele lor. Sindicaliștii în Educație spun însă că nu vor accepta oferta.  

Pe de altă parte, nici Guvernul nu cedează. Nu sunt bani pentru majorările cerute de profesori. Guvernul a promis doar bonusuri de 4000 de lei pentru profesori și 1500 lei pentru personalul nedidactic. Drept garanție, Executivul promite un memorandum care să stipuleze că salariul debutantului va fi de 4200 de lei și va fi referință pentru celelalte salarii din învățământ.  

×
Subiecte în articol: grevă profesori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close