Antena 3 CNN Actualitate Greva sărăciei. Profesorii, medicii, funcţionarii publici nu lucrează luni (VIDEO)

Greva sărăciei. Profesorii, medicii, funcţionarii publici nu lucrează luni (VIDEO)

Greva sărăciei. Profesorii, medicii, funcţionarii publici nu lucrează luni (VIDEO)
Sursa foto: greva
31 Mai 2010   •   09:16

E ziua marii greve în România. Profesori, funcţionari publici, angajaţi ai serviciului de ambulanţă, medici şi asistente sunt în grevă luni.

Fiecare categorie protestează însă diferit. Unii profesori vor veni la cursuri şi chiar vor permite desfăşurarea examenului de bacalaureat. Medicii vor fi în spitale dar au anunţat că se ocupă numai de urgenţe, la fel ca şi ambulanţierii.

La Cluj, ambulanţierii vor organiza un miting de protest luni la ora 10.00, urmând ca pe data de 1 şi 2 iunie să intre în grevă de avertisment, air de săptămâna viitoare în grevă generală. În toată această perioadă, ambulanţierii vor trata doar urgenţele, nu vor face externări şi nici nu vor elibera certificate de deces.

Zeci de angajaţi ai Spitalului Universitar au protestat luni faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvern.

Pensionarii din Galaţi, Ploieşti şi din Capitală au venit în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de decizia de scădere a pensiilor. Cei din Constanţa au protestat şi ei în stradă. Ei spun că în urma punerii în aplicare a măsurilor de austeritate, riscă să nu-şi mai poată plăti medicamentele şi întreţinerea.

Ceva mai hotărâţi par a fi funcţionarii din primării şi instituţii deconcentrate, care sunt decişi să închidă ghişeele.

Şi la penitenciarul Jilava zeci de angajaţi au protestat faţă de reducerea salariilor. Ei au avut pancarte pe care scria "Un felac, ne-au ciuruit" şi o păpuşă imensă care îl înfăţişa pe premierul Emil Boc în chip de deţinut.




Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close