Antena 3 CNN Actualitate Greva semnăturilor din România uimește străinătatea

Greva semnăturilor din România uimește străinătatea

Greva semnăturilor din România uimește străinătatea
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Ian 2016   •   19:40

Oficialii romani se tem sa semneze contracte de teama sa nu fie acuzati de coruptie si intarzie din acest motiv imprumuturi si investitii de ordinul miliardelor de euro, relateaza Bloomberg Businessweek.

''Dietmar Dumlich, reprezentantul Bancii Europene pentru Investitii (BEI) in Romania, a spus ca institutia a aprobat imprumuturi de 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura, dar nimeni nu vrea sa semneze documentele pentru finantare. “Ne aflam intr-un blocaj”, a spus Dumlich. Romania are mare nevoie de fonduri. Forumul Economic Mondial plaseaza Romania pe locul 85 din 144 in privinta calitatii infrastructurii, cea mai slaba pozitie intre statele Uniunii Europene''

Subiectul a fost comentat în ediția de vineri a emisiunii ''La ordine zilei'' de Dana Grecu și invitații săi.

''Aici este un fel de buldozer și nu știi ce rămâne în urmă, adică nu se mai poate construi aproape nimic de un an și ceva . A fost un semnal de alarmă din administrație, pentru că este reală această teamă. (...) Un vicepreședinte al BEI, domnul Tănăsescu, care era reprezentantul României în această funcție foarte importantă în zona financiară, a trebuit să părăsească postul pentru niște acuze încă netrimise în instanță. Nu numai în instituții din România sunt lovite, ci și funcționarea altor instituții din afară, a spus Dan Constantin'', senior-editor Jurnalul Național.

Deputatul PNL Vlad Nistor, fost director al Institutului Diplomatic Român, a spus că, din experiența sa, foarte multe decizii ale unui șef de instituții pot fi tălmăcite și răstălmăcite, interpretate și reinterpretate pentru a fi folosite împotriva sa mai apoi.

''Există pe de o parte adevărații borfași, marii borfași, adevăratul pericol pentru această societate și există o întreagă gamă de cetățeni cărora, din nefericire, neînțelegând bine cum funcționează mecanismele DNA, Procuratură, ajung să le fie frică să semneze orice fel de hârtiuță, uneori nesemnificatică.

Declarațiile complete, în continuare:


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close