Antena 3 CNN Actualitate Greva sindicaliştilor CFR: 500 de trenuri din toată ţara au fost oprite până la ora 09:00

Greva sindicaliştilor CFR: 500 de trenuri din toată ţara au fost oprite până la ora 09:00

Greva sindicaliştilor CFR: 500 de trenuri din toată ţara au fost oprite până la ora 09:00
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Mar 2011   •   07:55
Update 09:00 - Trenurile au fost reprogramate pentru plecare după ora 09:00, iar cele staţionate pe traseu îşi continuă drumul spre destinaţii. 382 de trenuri au fost afectate de grevă.

A început greva sindicaliştilor CFR. Trenurile nu circulă între orele 07:00 – 09:00. 500 de trenuri din toată ţara sunt oprite. Reprezentanţii CFR spun că trenurile vor avea întârzieri de cel puţin două ore. Sindicaliştii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii companiilor feroviare după 9 ore de negocieri.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că nu s-a semnat contractul colectiv de muncă, ceea ce înseamnă că angajaţii nu mai primesc bonuri de masă sau prime. CFR-iştii mai protestează şi faţă de posibilele disponibilizări. În cazul în care ar fi concediaţi, oamenii nu vor primi salarii compensatorii.

Celalte confederaţii sindicale pregătesc ample proteste în Capitală, nemulţumite de modificările din Codul Muncii. Liderii sindicali au anunţat o grevă de amploare miercuri,16 martie, în Bucureşti, între 12.00 şi 18.00.

Tot miercuri va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", depusă de opoziţie la adresa Guvernului împotriva Codului Muncii.

Proteste de amploare în capitală
Miercuri se dezbate, de asemenea, moţiunea de cenzură depusă de opoziţie pe Codul muncii.

Sindicalişti din toate domeniile organizează un miting de protest la care sunt aşteptaţi să participe cel puţin 50.000 de oameni.

Aceştia spun că noua formă a Codului muncii transformă angajatul român în sclav.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pentru noul Cod al muncii pe 8 martie.

Dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, Guvernul va fi demis.



×
Subiecte în articol: CFR Calatori grevă proteste trenuri sindicate
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close