Antena 3 CNN Actualitate Grevă STB. Transportul public în Capitală este complet paralizat

Grevă STB. Transportul public în Capitală este complet paralizat

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Așadar, transportul public de suprafață este paralizat complet.

Grevă STB. Transportul public în Capitală este complet paralizat
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    20 Ian 2022   •   07:33

Se anunță o zi de coșmar în Capitală. Șoferii de autobuze, trolee și vatmanii au oprit lucrul după negocierile eșuate de ieri. 

La depoul Bucureștii Noi a venit cu noaptea în cap chiar directorul general al societății care s-a rugat de oameni să iasă pe traseu. Degeaba însă. 

”Rugămintea mea e următoarea: Ieșiți pe traseu, pentru că nu vreau să fiți manipulați. Credeți-mă, o să aveți parte de toate drepturile!”

Așa au decurs discuțiile în această dimineață între directorul general STB și sindicaliști la autobaza din Bucureștii Noi. 

Nici de la autobaza Dudești nu a plecat niciun vehicul STB. 

Președintele sindicaliștilor îi reproșează primarului general al Capitalei că i-a tratat cu dezinteres pe angajații STB. 

”Mă gândesc că dacă va vedea, începând cu ora 06:00, când traficul devine mai aglomerat, ce se întâmplă în București, poate atunci se va gândi că e bine să ne punem cu toții la masă și mi se pare că este o soluție foarte simplă: demisia directorului general sau demiterea lui de către membrii consiliului de administrație”, a declarat acesta. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conducerea Serviciului Public de Transport în comun din București îi avertizează pe protestatari că vor fi penalizați pentru orele nelucrate. 

”Din păcate, liderii sindicatului reprezentativ și-au asumat să nu dialogheze cu conducerea STB, în defavoarea angajaților. Inclusiv astăzi sunt invitați pentru discuții pe marginea propunerii de venituri și cheltuieli. STB-ul a inițiat negocierea contractului colectiv de muncă începând cu data de 15 februarie anul curent. Sindicatul reprezentativ nu a răspuns nici măcar acestei solicitări.

Domnul Petrariu Vasile are o serie de interese și prin prisma faptului că, în conformitate cu faptul că este și consilier general al municipiului București, și e și lider de sindicat, aflându-se într-o incompatibilitate majoră, are interese majore vizavi de niște aspecte în ceea ce înseamnă achiziția de materiale, consum de combustibil și alte aspecte identificate”, acuză Adrian Criț, director general STB. 

×
Subiecte în articol: STB grevă
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close