Antena 3 CNN Actualitate Greve în justiţie şi educaţie la început de an

Greve în justiţie şi educaţie la început de an

Greve în justiţie şi educaţie la început de an
08 Ian 2008   •   12:46

Început de an şi profesorii se pregătesc de grevă. La Brăila dascălii sunt deja în grevă japoneză, cerând să primească salariile pe decembrie. Federaţia Educaţiei Naţionale solicită începerea urgentă a negocierilor pentru creşterile salariale pe 2008, în învăţământ. Într-o scrisoare deschisă, trimisă astăzi primului ministru, federaţia cere desemnarea unei echipe inter-ministeriale, care să participe la negocieri.

Grevă a fost astăzi şi în justiţie, nu doar în educaţie. Activitatea Tribunalului Bucureşti a fost întreruptă parţial, între orele 9 şi 11, de un protest al grefierilor şi arhivarilor. În paralel, la Curtea de Apel şi la cele şase judecătorii din Capitală personalul auxiliar a organizat o grevă japoneză, purtând banderole albe la braţ.

Unii grefieri susţin însă că au primit chiar ameninţări să renunţe la acţiune. Situaţia este asemănătoare, în cele mai multe instanţe din ţară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministrul Jutiţiei nu a alocat fonduri pentru drepturi salariale restante, câştigate de sindicalişti în instanţe.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Brăila Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close