Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu, acuzat că a favorizat ilegal RCS&RDS. Fostul premier este verificat de procurori

Grindeanu, acuzat că a favorizat ilegal RCS&RDS. Fostul premier este verificat de procurori

Grindeanu, acuzat că a favorizat ilegal RCS&RDS. Fostul premier este verificat de procurori
de M.Z.    |    10 Noi 2017   •   15:59

Fostul premier Sorin Grindeanu şi, totodată, actual şef al Autorităţii în comunicaţii este verificat de procurori, pentru că ar fi favorizat ilegal compania RCS&RDS. 

Acuzaţiile vin din partea lui Florin Ghiulbenghian, care susţine că Grindeanu ar fi acordat ilegal frecvenţe radio companiei conduse de Zoltan Teszari, fără licitaţie. 

Ghiulbenghian mai afirmă că, deşi plângerea a fost depusă la DNA acum câteva luni, nu a fost chemat de oamenii lui Kovesi pentru a detalia acuzaţiile. 

Florin Ghiulbenghian susţine că a primit informaţiile din partea unui general SIE în rezervă. Potrivit acestuia, firma controlată de Sebastian Ghiţă, 2K Telecom, ar fi câştigat dreptul de utilizare a unor frecvenţe radio. 

Pentru că procurorii au luat la puricat imperiul lui Ghiţă, 2K Telecom nu ar mai fi folosit aceste frecvenţe. În calitatea sa de ministru al Telecomunicaţiilor la acea vreme, Sorin Grindeanu ar fi acordat frecvenţele direct către RCS&RDS, fără o altă licitaţie. 

”Societatea comercială 2K Telecom a achitat ANCOM suma de 6.601.000 euro pentru licenţele de utilizare. (...)  Datorită condiţiilor din piaţă şi a începerii urmăririi penale împotriva grupului de firme controlate de către numitul Ghiţă Sebastian Aurelian, societatea comercială 2K Telecom nu a putut să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale şi, în mod normal, ANCOM ar fi trebuit să rezilieze contractul de utilizare a frecvenţelor. Cu toate acestea, în urma presiunilor exercitate de numitul Stătescu Gabriel asupra lui Grindeanu Sorin, ministru de resort în acea perioadă, ANCOM, în baza ordinului ministrului, a decis, în august 2015, să accepte cesionarea licenţelor direct de la societatea 2K Telecom SRL către societatea comercială RCS&RDS S.A., cu plata unei sume importante de bani care reprezintă prejudicul direct creat ANCOM prin nerespectarea contractului iniţial”, se arată în plângerea depusă de Florin Ghiulbenghian.

Acesta susţine că nu a fost audiat până acum ca urmare a acestei plângeri, deşi a sesizat procurorii în urmă cu câteva luni. 

”Lucrurile sunt mai complicate la Grindeanu, pentru că complice este generalul SRI Stătescu Gabriel, există martori mai mulți care indică traficul de influență făcut de la nivelul conducerii SRI și favorizarea unuia dintre jucătorii de pe piață, de către cei doi, Grindeanu și Stătescu”, susține Ghiulbenghian.

Aceasta nu este prima acuzaţie referitoare la posibile legături dubioase dintre Sorin Grindeanu şi compania RCS&RDS. 

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) dezvăluia, la audierea lui Grindeanu în Parlament, că acesta se pregăteşte să facă un cadou important companiei conduse de Zoltan Teszari. Miza o reprezintă tarifele de interconectare, iar acesta ar fi și motivul pentru care Grindeanu a beneficiat de o susţinere asiduă la postul de ştiri al RCS&RDS, în timpul mandatului de premier. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close