Antena 3 CNN Actualitate Rupere de nori în judeţul Constanţa! Ploaia cu bucăţi mari de grindină i-a îngrozit pe oameni: ''Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!''

Rupere de nori în judeţul Constanţa! Ploaia cu bucăţi mari de grindină i-a îngrozit pe oameni: ''Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!''

A fost rupere de nori în Dobrogea, în judeţele Tulcea şi Constanţa. Ploile, vijeliile şi bucăţile mari de grindină au făcut prăpăd. Zeci de gospodării au fost inundate, iar oamenii au fugit disperaţi din calea puhoaielor de apă. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, iar drumurile au fost blocate. Imagini spectaculoase cu un fenomen asemănător unei tornade au fost surprinse şi în judeţul Tulcea.

Rupere de nori în judeţul Constanţa! Ploaia cu bucăţi mari de grindină i-a îngrozit pe oameni: ''Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!''
de Iulia Gorgorin    |    27 Oct 2020   •   09:15

Ploile cu grindină au distrus acoperişuri şi maşini, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.

În localitatea Palazu Mare din judeţul Constanţa, o ploaie cu grindină a făcut prăpăd.

Puhoaiele de apă au intrat în casele oamenilor, iar o familie a sărit pe geam pentru a se salva

''Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva'', a spus un localnic.

Bucăți mari de grindină au căzut și în orașele Constanța și Năvodari, dar și în comuna Valul lui Traian.

Apele au adus pe carosabil tone de noroaie și gheață

Pe drumul Constanța-Tulcea, un TIR a deraiat și a rămas blocat de-a latul șoselei.

Traficul a fost blocat câteva ore bune. Pe șantierul din zona Mamaia Nord-Năvodari, grindinda a spart geamurile blocurilor.

Vârtejul puternic i-a speriat pe localnicii din comuna Chilia Veche. Specialiștii spun că astfel de fenomene sunt întâlnite de obicei la stârșitul lunii mai. 

În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime

''Este vorba de fapt de un vârtej de praf. În engleză acel ''dust evil'' să zic așa. El s-a format în condiții de mișcări ascendențe, descendente. Instabilitatea oricum a fost accentuată pe parcursul întregii zile. A fost și destul de cald. Temperaturi de 20-21 de grade''', a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

În ultimii ani fenomenele extreme s-au înmulțit considerabil, în întreagă lume.

Experții avertizează că acest lucru este o consecință a schimbărilor climatice și încălzirii globale și atrag atenția că este nevoie de măsuri urgențe la nivel internațional, pentru că aceste fenomene să poată fi ținute sub control.

 

×
Subiecte în articol: grindina Constanța Tulcea ploi
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close