Antena 3 CNN Actualitate Gripa face noi victime în România: 43 de oameni au murit

Gripa face noi victime în România: 43 de oameni au murit

Gripa face noi victime în România: 43 de oameni au murit
Sursa foto: Foto: Pixabay
28 Ian 2019   •   12:42

Gripa continuă să facă victime în România. Cel mai nou bilanț făcut public în urmă cu puțin timp a ajuns la 43 de oameni uciși de boală. 

Autoritățile spun că sunt luate măsuri speciale în școli. Toți copiii trec printr-un triaj înainte de a intra la cursuri. Cei care prezintă semne de boală trebuie trimiși acasă pentru a nu-i contamina și pe restul colegilor. 

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 43, a informat luni Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A.

Trei dintre oamenii decedaţi aveau condiţii medicale preexistente şi erau nevaccinaţi antigripal. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat de 49 de ani din judeţul Brăila şi de un bărbat de 93 de ani din Bucureşti.

Al patrulea deces este al unui bărbat de 40 de ani, din judeţul Giurgiu, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat).

 

×
Subiecte în articol: gripa victime România boala masuri şcoli
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close