Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină a ucis încă un român. Numărul deceselor a ajuns la 66

Gripa porcină a ucis încă un român. Numărul deceselor a ajuns la 66

Gripa porcină a ucis încă un român. Numărul deceselor a ajuns la 66
Sursa foto: gripa
06 Ian 2010   •   12:10

Gripa porcină continuă să facă victime în ţara noastră. În ultimele 24 de ore, încă un român a murit din cauza infectării cu virusul AH1N1, iar numărul deceselor a ajuns la 66, informează Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile citat de Mediafax.

Şi numărul îmbolnăvirilor a crescut, ajungând la 5.915. Cele mai multe cazuri din ultimele 24 de ore au fost confirmate în judeţul Botoşani (11) şi în Capitală (9). În judeţul Timiş autorităţile au confirmat 6 cazuri, în Dâmboviţa 5, în Prahova 4 şi în Galaţi 3.

Gripa nouă a provocat o tragedie şi în lumea artistică. Actorul Toni Tecuceanu, cunoscut pentru apariţiile sale în emisiunea Cronica Cârcotaşilor şi în filmul "Amintiri din Epoca de Aur", a murit luni noapte, în urma contaminării cu virusul AH1N1.

Românii continuă să fie reticenţi în privinţa vaccinării. La nivel european, au fost vaccinate contra gripei A/H1N1 peste 28 de milioane de persoane, dintre care 218.000 de gravide, iar în unele ţări epidemia de gripă nouă a luat sfârşit. Este şi cazul Olandei, unde numărul cazurilor de infecţii a scăzut sub pragul de epidemie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 bilant
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close