Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină face o nouă victimă: O femeie din Iaşi a murit la spital

Gripa porcină face o nouă victimă: O femeie din Iaşi a murit la spital

Gripa porcină face o nouă victimă: O femeie din Iaşi a murit la spital
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   09:46

Gripa porcină face o nouă victimă în România. Este vorba despre o femeie de 29 de ani, din Iaşi. Este al doilea caz îngregistrat anul acesta în România.

Femeia suferea de mai multe afecţiuni cronice şi a fost internată vineri la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi. În ciuda eforturilor depuse de medici, pacienta a decedat la spital a doua zi.

Institutul Cantacuzino a confirmat luni după-amiază prezenţa virusului A/H1N1 în organismul femeii. Potrivit medicilor, aceasta nu ar fi efectuat recent nicio călătorie în altă ţară.

 


Acesta este al doilea deces înregistrat anul acesta în România la pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă. Primul caz s-a înregistrat tot la Iaşi, unde un bărbat de 60 de ani, care fusese internat în stare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie, a murit la spital.

În acel caz, bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Egipt pe care a făcut-o de sărbători. El s-a prezentat la spital, unde medicii l-au informat că este posibil să fi contractat virusul A/H1N1, însă bărbatul a refuzat să fie internat, pe motiv că boala nu ar fi una severă.

Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutăţit, astfel că a fost internat în stare gravă în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi. Luni dimineaţă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi a anunţat decesul pacientului.

În prezent, la Iaşi mai există două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani şi o femeie de 34 de ani. Medicii susţin că starea de sănătate a acestora este una bună.

Un prim caz de gripă A/H1N1 a fost confirmat şi în Prahova, la o femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani. Din păcate, tânăra a pierdut sarcina la scurt timp după internarea în spital.

Medicii recomandă ca la primele simptome de gripă, precum febră, dureri musculare, dureri de cap şi o stare generală proastă, să mergem imediat la medicul de familie.



×
Subiecte în articol: gripa porcina deces Iași femeie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close