Antena 3 CNN Actualitate Gripă porcină, "importată" la o universitate din Iaşi: 12 studenţi străini, infectaţi cu virusul AH1N1

Gripă porcină, "importată" la o universitate din Iaşi: 12 studenţi străini, infectaţi cu virusul AH1N1

Gripă porcină, "importată" la o universitate din Iaşi: 12 studenţi străini, infectaţi cu virusul AH1N1
14 Oct 2009   •   12:31

Au venit la noi în ţară să înveţe, dar au adus cu ei şi gripa porcină. Este vorba despre 12 studenţi veniţi din Portugalia, Spania şi Italia, care se pregăteau să studieze timp de un an la o universitate din Iaşi. Deşi au început anul universitar cu stângul, medicii îi asigură că în cel mult o săptămână se vor putea duce din nou la cursuri.

Cei 12 studenţi au venit în România prin intermediul unor burse şi erau cazaţi la un cămin din Iaşi.

Până să-şi dea seama că se simte rău, unul dintre studenţii portughezi mai intrase în contact cu alţi câţiva colegi care şi ei s-au îmbolnăvit la rândul lor.

Studenţii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi unde sunt ţinuţi sub supraveghere medicală. De asemenea, toţi studenţii străini din cămin au fost izolaţi pe un singur palier.

Medicii spun că forma contractată de cei 12 tineri este una uşoară şi în decurs de o săptămână se vor face bine. De asemenea, angajaţii direcţiei de sănătate publică Iaşi i-au rugat pe toţi studenţii din cămin să contacteze imediat un medic dacă se vor simţi rău.



Antena 3


×
Subiecte în articol: studenti gripa porcina Universitate Iași
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close