Antena 3 CNN Actualitate Gripa porcină revine: Virusul a fost depistat la un copil din Călăraşi

Gripa porcină revine: Virusul a fost depistat la un copil din Călăraşi

Gripa porcină revine: Virusul a fost depistat la un copil din Călăraşi
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Noi 2010   •   10:18

Gripa porcină se întoarce în România. Virusul A/H1N1 a fost depistat, joi, la un copil în vârstă de 3 ani, din Călăraşi. Este primul caz apărut în acest sezon. Medicii susţin, însă, că mai este nevoie de câteva investigaţii pentru a putea declara îmbolnăvirea în mod oficial.

În ultima perioadă, părinţii copilului nu au fost plecaţi în străinătate astfel încât nu se pune problema contractării virusului din altă ţară. În plus, nimeni din familie nu a suferit în ultima perioadă de vreo viroză respiratorie.

De asemenea, dată fiind vârsta fragedă a copilului, virusul nu putea fi contractat din vreo unitate de învăţământ.

Gripa porcină revine


Pandemia de gripă porcină a izbucnit în Mexic în luna aprilie a anului trecut şi s-a răspândit cu repeziciune în întreaga lume în 208 ţări de pe toate continentele. Gripa porcină a făcut aproape 18.500 de morţi în toată lumea. A fost prima pandemie din secolul XXI, care a provocat atât de multe decese într-un timp atât de scurt.

Pe 10 august 2010, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat finalul pandemiei de gripă cu virusul A/H1N1.

"Lumea nu mai este în alertă pandemică de gradul şase. Acum am intrat în faza post-pandemică. Noul virus H1N1 nu mai este atât de periculos" a declarat atunci Margaret Chan, director general OMS.
Chan a avertizat, însă, încă de atunci că pericolul nu a trecut.

"Bazându-ne pe experienţa pe care am avut-o cu alte pandemii, ne aşteptăm ca virusul H1N1 să devină unul de sezon şi să îşi continue răspândirea în anii următori", a subliniat atunci şefa OMS.

7.000 de îmbolnăviri în România

România s-a confruntat cu mai multe cazuri grave de gripă porcină la finalul anului trecut. 7.000 de români s-au îmbolnăvit după ce a contractat virusul A/H1N1. Dintre aceştia, se credea că 122 şi-au pierdut viaţa. Cu toate acestea, s-a dovedit ulterior că virusul a cauzat numai şapte decese.

Printre presupusel victime ale gripei porcine s-a numărat şi actorul Toni Tecuceanu. Acesta a încetat din viaţă la începutul acestui an, pe 5 ianuarie. Potrivit informaţiilor oficiale, actorul ar fi fost ucis de gripa A/H1N1. Ulterior, însă, familia lui Toni Tecuceanu a aflat că actorul a murit după ce a contractat o bacterie în spital.


×
Subiecte în articol: gripa porcina virus Calarasi copil
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close