Antena 3 CNN Actualitate Gropi uriaşe pe străzile din Timişoara! Şoferii se plâng că şi-au distrus maşinile

Gropi uriaşe pe străzile din Timişoara! Şoferii se plâng că şi-au distrus maşinile

Ca după bombardament, așa arată străzile din capitala Banatului. Traficul intens și zăpada din acest an au lăsat în urma gropi, unele chiar uriașe. Șoferii sunt cu adevărat revoltați și spun ca s-au săturat să își strice mașinile.

Gropi uriaşe pe străzile din Timişoara! Şoferii se plâng că şi-au distrus maşinile
Sursa foto: opiniatimisoarei
de Andreea Borboros    |    03 Feb 2021   •   22:50

Maşini stricate și nervi întinși la maximum. De asta au parte timișorenii care se aventurează în traficul de pe străzile din oraşul de pe Bega. Ultima zăpada a lăsat în urma adevărate cratere în asfalt, iar cei care ar trebui să plombeze gropile nu fac faţă volumului mare de muncă. 

Unele gropi măsoară chiar și 15 cm în adâncime

Să conduci în Timisoara poate fi o adevărat aventură, mai ales că unele străzi pot fi cu ușurintă asemănate cu traseele de enduro. 

Pentru șoselele măcinate de gropi, primarul orașului da vina pe vechea administrație și pe datoriile acesteia către firmele care ocupa de întreținerea infrastructurii rutiere in valoare de 30 de milioane de lei.

Oamenii sunt revoltaţi de felul în care arată străzile din oraş, în unele locuri ca după bombardament. Şoferii şi-au tăiat anvelopele ori şi-au distrus sistemul de direcţie al maşinilor în gropile căscate pe drumuri, după ce s-a topit zăpada'', potrivit opiniatimisoarei.

Până ce municipalitatea va găsi o soluție șoferii vor fi in continuare obligați sa facă slalom printre gropile care se adâncesc de la o zi la alta. 

Primarul Dominic Fritz, despre situaţia dezastruoasă a străzilor din Timişoara

Edilul spune că aceasta chestiune intră în sarcinile viceprimarului Ruben Laţcău.

„Asta este în subordinea domnului Laţcău. Avem o problemă cu facturi de anul trecut. 30 de milioane sunt facturi neplătite la SDM. SDM este o companie care este destul de sănătoasă, dar nu este o situaţie foarte comodă pentru companie să aiba facturi de 30 de milioane neplătite. Asta arată cum au făcut lucrurile, s-au facut lucrări, s-au dat comenzi pe bani neexistenţi. Noi ne chinuim să platim aceste facturi restante.

Este şi o chestie de bani şi momentan ne framântăm cum să scăpam şi de aceste datorii de 30 de milioane şi să investim în reparaţiile necesare şi să facem unde este nevoie o asfaltare complet nouă. Prioritizarea este procesul în care ne aflam.

Încă o dată, bugetul de ‘Reparaţii’ este unul teoretic, pentru că rămânem cu 30 de milioane pentru acest buget neplătite şi tocmai de aia trebuie să facem o prioritizare. Ştiu ca imediat o sa iasă ştirea ca Fritz vrea gropi la Timişoara, normal că o sa intervenim unde este necesar, să reparăm gropile, şi unde ne permitem să facem şi strat de asfalt, ori pe bugetul de investiţii, ori pe reparaţii. Sper ca domnul viceprimar Laţcău să aiba o situatie clara a gropilor din oraş”, a spus Dominic Fritz.

 Viceprimarul Timisoarei Ruben Laţcău a transmis că reparaţiile pe străzi se vor face în următoarele zile.

„De plombarea gropilor ne-am apucat de săptămâna asta. Vom continua și cu covoare asfaltice unde starea carosabilului este mai proastă. Iar drumurile care au fost făcute recent sau sunt încă în garanție se vor repara pe banii constructorilor'', a transmis viceprimarul Ruben Laţcău pe pagina de Facebook Opinia Timisoarei.

×
Subiecte în articol: Timișoara gropi şoferi masini
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close