Antena 3 CNN Actualitate Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor din România, după declarația lui Florin Cîţu

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor din România, după declarația lui Florin Cîţu

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacurile cibernetice asupra mai multor site-uri ale anumitor instituții din România.

Grupul de hackeri pro-rus Killnet  a revendicat atacul asupra site-urilor din România, după declarația lui Florin Cîţu
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2022   •   11:31

Site-urile Guvernului (gov.ro), al Ministerului Apărării (mapn.ro), al CFR (cfrcalatori.ro) și al unei instituții financiare (potrivit unor surse, ar fi vorba despre OTP Bank) au fost atacate cibernetic vineri dimineață.

Grupul de hackeri Killnet a revendicat atacul și susține că acesta a venit în urma declarațiilor făcut de președintele Senatului, Florin Cîţu, potrivit cărora acesta a promis că va trimite arme letale Kievului.

”Președintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu, a emis o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în furnizarea de arme letale Kievului. Răspunsul nostru oficial, acesta este ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul”, scrie gruparea.

Totuşi, hackerii l-au confundat pe Florin Cîţu, preşedintele Senatului, cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Grupul face apel în acest moment să fie atacat și site-ul NATO. 

"Împreună cu tine vom răpune site-ul oficial al NATO. Nimeni nu a mai făcut asta până acum. NATO este protejată de „TEHNOLOGIA AKAMEI” – nu va fi ușor.
Să începem să analizăm subdomeniile și să analizăm structura de informații a site-ului!", scriu aceștia. 

×
Subiecte în articol: atac cibernetic
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close