Antena 3 CNN Actualitate Un grup de hackeri români infectează calculatoarele victimelor din toată lumea pentru a mina ilegal criptomonede

Un grup de hackeri români infectează calculatoarele victimelor din toată lumea pentru a mina ilegal criptomonede

Un grup de atacatori informatici români care infectează de la distanţă calculatoare şi servere de pe tot globul, pe care le folosesc apoi pentru a mina ilegal criptomonede, a fost descoperit de cercetătorii de la Bitdefender.

Un grup de hackeri români infectează calculatoarele victimelor din toată lumea pentru a mina ilegal criptomonede
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    14 Iul 2021   •   17:40

Atacatorii au apelat la această metodă de minare a criptomonedelor pentru că procesul este îndelungat și necesită sisteme informatice scumpe cu putere de procesare mare.

Hackerii au ca țintă sistemele de operare Linux. După ce se infiltrează în sistemele victimelor, aceștia instalează ilegal o aplicaţie şi minează pe termen nedefinit criptomoneda Monero.

Potrivit cercetătorilor de la Bitdefender, atacatorii au dezvoltat un program prin care ghicesc parolele slabe folosite la protocolul prin care se face conectarea de la distanţă la un server.

Urmare a atacului, dispozitivul infectat nu mai funcționează în parametrii optimi, se va deteriora accelerat, serviciile găzduite pe serverele infectate vor funcţiona mai prost, iar consumul de energie electrică plătit de victimă va creşte.

Victimele pot depista că dispozitivele lor sunt folosite abuziv de către terţi pentru a mina criptomonede atunci când constată că acestea nu mai funcţionează corespunzător.
 

×
Subiecte în articol: hacker criptomonede infecta calculator
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close