Antena 3 CNN Actualitate Un grup de turiști, baie în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei, rezervație naturală. Ce amendă riscă

Un grup de turiști, baie în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei, rezervație naturală. Ce amendă riscă

Mai mulți turiști au făcut baie în apele lacului Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița, în weekend.

Un grup de turiști, baie în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei, rezervație naturală. Ce amendă riscă
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   09:40

Zona este una cu statut de rezervaţie. Lacul Ochiul Bei ste unic în Banat și acolo este strict interzis scăldatul.

Dacă am putea face comparație este ca și cum cineva ar face baie în fântâna la de Cozia, sau în Fontana Trevi de la Roma.

Este cel mai curat lac din Banat, un monument al naturii. Lacului i se mai spune şi Laguna Albastră a României, fiind un sacrilegiu să faci baie. Acum va fi nevoie de câteva luni până când plantele acvatice și malurile să se poată reface.

Acum 4 ani, in 2018, nişte indivizi, tot în zona respective, și-au scrijelit cu cuţitul numele în muşchiul de pe cascada Beusnita.

Ce nu știu acești aventurieri, este că amenda pentru fapta lor porneşte de la 3000 de lei și poate ajunge până la 6000 de lei. În afara acestui fapt.

Scăldat ilegal în lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei

Iată ce spune Legea:
Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte:
1).nerespectarea prevederilor art. 23 alin. (1) și (2);
2).În rezervațiile naturale nu sunt permise activități de utilizare a resurselor naturale. Prin excepție, sunt permise numai acele intervenții care au drept scopuri protejarea și promovarea obiectivului pentru care au fost constituite și unele activități de valorificare durabilă a anumitor resurse naturale.

 

Lacul este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale României, înconjurat de o pădure verde, într-o zonă sălbatica din județul Caras-Severin, în sud-vestul României. Lacul este situat în Parcul Natural Cheile Nerei și este una dintre principalele atracții turistice din zonă.

Cel mai interesant lucru despre lacul de 3,6 metri adâncime este că apa lui nu îngheață nici măcar la temperaturi extrem de scăzute în timpul iernii, din cauza izvorului care alimentează permanent lacul cu apă.

Apa lacului are o culoare albastru-verde speciala, atât de limpede încât poți vedea peștii înotând.

Lacul, fiind într-o arie protejata, are un regim aparte, este protejat de lege și orice activitate în afara ”privitului” este interzisă.  

×
Subiecte în articol: Ohiul Bei amenda rezervație naturală
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close