Antena 3 CNN Actualitate Grupare condusă de Ion Gorun, nepotul unui lider interlop, destructurată de DIICOT

Grupare condusă de Ion Gorun, nepotul unui lider interlop, destructurată de DIICOT

Grupare condusă de Ion Gorun, nepotul unui lider interlop, destructurată de DIICOT
08 Iun 2010   •   09:51

Procurorii DIICOT au reţinut mai multe persoane despre care se presupune că ar face parte din gruparea condusă de Ion Gorun, nepotul liderului interlop Vasile Gorun, zis "Vulturul". Potrivit Mediafax, reţinerile au avut loc în urma unor descinderi care au avut loc, marţi, la 47 de locuinţe din Bucureşti şi din patru judeţe.

Gruparea vizată de anchetă este specializată în comiterea de fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar bancare frauduloase. Prejudiciul se ridică la circa 700.000 de euro.

Anchetatorii au declanşat simultan 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Vrancea, Argeş şi Ialomiţa. În urma acestora, au fost ridicate şi conduse la sediul DIICOT 37 de persoane, care urmează să fie audiate.

"În sarcina învinuiţilor coordonaţi de liderul acestora, Gorun Ion, din Judeţul Vâlcea, s-a reţinut faptul că în mod coordonat au desfăşurat activităţi de inducere în eroare şi achiziţionarea unor autoturisme de la firmele de leasing, care au fost ulterior înscrise în circulaţie prin folosirea de documente de identificare şi omologare false", se arată într-un comunicat al DIICOT, citat de sursa precizată.

Ion Gorun este nepotul lui Vasile Gorun, zis "Vulturul", lider al lumii interlope vâlcene. În urmă cu zece ani, Vasile Gorun a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru ultragierea unor poliţişti din Râmnicu Vâlcea veniţi să-i percheziţioneze locuinţa.

În urma unei monitorizări care a durat mai multe luni, Vasile Gorun a fost reţinut, în 2007, alături de alte şase persoane. Acesta a fost acuzat atunci de constituire a unui grup criminal organizat, spălare de bani, furt calificat, fals sub semnătură privată, infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronice.

Antena3.ro


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close