Antena 3 CNN Actualitate Grupare de spărgători de bancomate, anihilată în judeţul Bacău

Grupare de spărgători de bancomate, anihilată în judeţul Bacău

Grupare de spărgători de bancomate, anihilată în judeţul Bacău
Sursa foto: flagrant
20 Mar 2009   •   19:27

Bancomatele din toată ţara pot dormi liniştite, în această seară. Jefuitorii care le-au atacat 50 de surate, din 7 judeţe ale ţării, au fost capturaţi.

Gruparea de spărgători de bancomate a fost reţinută în judeţul Bacău, în urma unui flagrant organizat de procurorii DIICOT. În timpul acţiunii, unul dintre spărgători a încercat să fugă, dar a fost împuşcat în umăr de poliţişti.

Membrii grupului au fost prinşi în timp ce încercau să spargă bancomatul aflat în căminul cultural al comunei Balcani.

Unul dintre infractori a fost împuşcat în mână după ce a lovit un poliţist şi a încercat să fugă. Un alt membru al grupului a încercat să scape cu maşina, dar a fost prins de trupele speciale la 10 km de locul incidentului.

Cei cinci suspecţi lucrau ca taximetrişti în Braşov, dar aveau complici în mai multe oraşe din ţară.

Bancomatul era montat de 2 săptămâni la numai 20 de metri de postul de poliţie. Din primele cercetari, se pare că cei cinci spărgători fac parte dintr-o bandă organizată care a comis infractiuni similare în mai multe judeţe din ţară.

Procurorii au informaţii potrivit cărora unul dintre membrii gruprii ar fi angajatul unei banci care le oferea colegilor săi informaţii despre unde şi când sunt alimentate bancomatele.

Până în prezent, ofiţerii de la Crimă Organizată au reuşit să probeze numai zece spargeri cu o daună de 8 miliarde de lei.

Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: politist
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close