Antena 3 CNN Actualitate 32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de kilograme de droguri, confiscate

32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de kilograme de droguri, confiscate

Polițiștii au făcut, joi, 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane care făceau parte dintr-un grup de trafic de droguri au fost duse la audieri.

32 de persoane, duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de kilograme de droguri, confiscate
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    28 Mai 2020   •   16:11

În ultimul an, polițiștii au confiscat de la această grupare 60 de kilograme de droguri.

Potrivit unui cominicat al IGPR, polițiștii au făcut joi dimineața 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Ilfov, Giurgiu și în București, iar 32 de persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional organizat au fost duse la audieri.

Gruparea infracţională a fost iniţiată în primăvara anului 2019, iar liderul acesteia a coordonat întreaga activitate a membrilor, a finanţat funcţionarea acesteia, obţinând în mod direct cea mai mare parte a produsului infracţional, concretizat în achiziţionarea, într-o perioadă scurtă de timp, a unor imobile (5 case şi mai multe terenuri), autovehicule de lux (3 autoturisme valorând 250.000 de euro) şi alte bunuri cu o valoare totală de cel puţin 2 milioane de euro, în condiţiile existenţei unor venituri legale reale ale întregii sale familii, care nu reprezintă nici 5% din această sumă, transmite DIICOT.

Liderul grupării a creat o adevărată reţea, formată din persoane cu cazier, loiale şi care au executat întocmai dispoziţiile sale. Mecanismele acesteia erau bine cunoscute de către membrii grupării care au acţionat în baza regulilor stricte stabilite de către coordonator.

Astfel, în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020, membrii grupării s-au deplasat în Spania, de unde au achiziţionat cantități importante de droguri, le-au introdus în ţară, le-au depozitat în locuri controlate de lider, iar ulterior le-au pus în vânzare către persoanele indicate de către acesta, sumele de bani obţinute revenindu-i în cea mai mare parte liderului.

De asemenea, cu ocazia acestor deplasări, au deschis şi conturi la unităţi bancare din Spania, care ulterior au fost folosite la comiterea infracţiunilor de spălare de bani şi fraudă informatică.

×
Subiecte în articol: droguri trafic grupare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close