Antena 3 CNN Actualitate Grupare infracțională specializată în acțiuni teroriste a fost destructurată

Grupare infracțională specializată în acțiuni teroriste a fost destructurată

O grupare infracțională specializată în acte de terorism a fost destructurată.

Grupare infracțională specializată în acțiuni teroriste a fost destructurată
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   14:41

În cursul zilei astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

Potrivit cercetărilor, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, nouă persoane din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București, ar fi mai inițiat apeluri având ca scop amenințarea și intimidarea populației, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic.

O persoană a apelat autoritățile și le-a informat că avea o bombă asupra sa pe care intenționa să o detoneze pe un aeroport din București.

Oamenii legii au ridicat 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Persoanele în cauză au fost conduse la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

La acțiune au participat și jandarmi din Buzău, Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.

×
Subiecte în articol: Ploiești Buzau Dambovita Neamţ
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close