Antena 3 CNN Actualitate Grupare umanistă social-liberală în Parlamentul României

Grupare umanistă social-liberală în Parlamentul României

Patru deputaţi şi un senator au înfiinţat o grupare umanistă social-liberală în Parlamentul României. Cei cinci vor activa ca parlamentari independenți, afiliați Grupurilor parlamentare ale PSD. Este vorba despre deputaţii Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurențiu Mihai.

Grupare umanistă social-liberală în Parlamentul României
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   17:15

Gruparea va susține proiectele depuse de umaniști în legislatura anterioară: Fondul de Solidaritate dedicat tinerilor familiști, susținerea fermierilor și procesatorilor români şi stimularea angajării experților pensionari de către firmele private.

În plus, va iniţia în această nouă sesiune parlamentară un pachet legislativ dedicat dezvoltării clasei de mijloc.

''Vom lucra pentru români împreună cu Partidul Social Democrat, Partidul Puterii Umaniste Social Liberale va lupta ca acest popor să o ducă bine,  copiii să înceapă şi să iniţiem proiectele legsilative  pentru susţinerea clasei de mijloc si celor care crează plus valoare si pentru ca locurile de munca sigure pentru români şi pentru toţi cei care se gândec foarte bine cum va arata generaţia viitoare a Romania peste 20-30 de ani. Fondul solidaritatea pentru tineri, acolo unde cei care au posibilitate financiară să îşi cumpere o casă, dar le-ar mai trebui ca acel aport, acel capital de care au nevoie de pornire să li se fie dat din fondul solidaritatea.

Ne gândim la ce se întâmplă cu clasa de mijloc şi sa ne uităm la ce se întâmplă cu micii fermieri, ce se întâmplă cu programul tomata, cum este aruncat la coşul de gunoi de PNL, USR PLUS şi trebuie neapărat ca acel program şi altele complentare să fie susţinute de noi, astfel încât, fermierii români să poată să o ducă bine, iar noi toţi să mâncăm mâncare ecologică'', a spus Graţiela Gavrilescu, parlamentar şi fost ministru al Mediului.

Lucian Romaşcanu, senator PSD, a spus că această grupare este o structură informală care totuşi cred că lucrează pentru păstrarea integrităţii umaniste în cadrul Parlamentului României. 

×
Subiecte în articol: grupare umanistă parlament senatori
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close