Antena 3 CNN Actualitate Grupul Swarovski ar putea deschide o fabrică la Cluj

Grupul Swarovski ar putea deschide o fabrică la Cluj

Grupul Swarovski ar putea deschide o fabrică la Cluj
Sursa foto: Foto: robertpalazzolo.com
09 Dec 2010   •   21:54

Bijuteriile şi cristalele Swarovski s-ar putea produce şi în România. Mai exact la Cluj. Acolo se pare că a ales grupul austriac Swarovski să-şi deschidă o fabrică de producţie manuală. Autorităţile locale încă nu vor să confirme, dar investiţia ar urma să se ridice la 10 milioane de euro.

Cristale tăiate cu mare precizie şi bijuterii lucrate manual pentru import şi export, se vor produce în fabrica Swarovski de la Clu, sau în parcul industrial Cluj-Napoca de lângă pădurea Hoia. Au nevoie de 3000 de metri pătraţi. Iar reprezentanţii imperiului Swarovski au vizitat deja cele două locaţii şi au început discuţiile cu autorităţile locale.

Ce înseamnă pentru comuna Jucu, o fabrică de cristale? 800 de noi locuri de muncă. Sunt fericiţi de investiţie nu de faptul că la ei se vor face celebrele cristale Swarosvki.

“Asta e cel mai important pt că oamenii nu au de lucru şi în al doilea rând aduce un venit la bugetul local”, a declarat Ioan Bucur, viceprimarul comunei Jucu, judeţul Cluj.

Actele între grupul austriac şi autorităţile române s-ar putea semna în primăvară. Dacă va deveni realitate, investiţia pentru fabrica Swarovski din Cluj se va ridica la 10 milioane de euro.

Cristale Swarovski, făcute la Cluj

 

×
Subiecte în articol: fabrica Cluj
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close