Antena 3 CNN Actualitate GSP: Imagini îngrozitoare filmate de un medic de la Spitalul de Arși. Pacient cu larve de muscă direct pe rană

GSP: Imagini îngrozitoare filmate de un medic de la Spitalul de Arși. Pacient cu larve de muscă direct pe rană

GSP: Imagini îngrozitoare filmate de un medic de la Spitalul de Arși. Pacient cu larve de muscă direct pe rană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Iul 2016   •   08:26

Imagini îngrozitoare au fost filmate de un medic la Spitalul de Arși și trimise jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor. Mirela Neag a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că în imagini apare un pacient cu arsuri internat în secția ATI care are larve vii pe o rană la cap.

”Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, susține medicul care a filmat aceste imagini și care a insistat ca ele să fie făcute publice, potrivit GSP.ro.

”La ATI nu avem nici aer condiționat”

Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi și purtător de cuvânt al spitalului, medicul Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

”Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situația asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru cinci viermi. (...) Sunt zone de necroză unde nu poți băga degetele și să speli ca pe mâini, că poți rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicatețe”, a spus șeful ATI.

Cu toate acestea, medicul Adrian Stănculea a afirmat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că pacientul, care a murit între timp, nu a murit din cauza infecțiilor.

Medicul susține că astfel de situații pot apărea, atâta timp cât secția nu are aer condiționat și singura modalitate de aerisire este prin deschiderea geamului și a ușilor.

”E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiți că e ca la gunoi”, a spus medicul Adrian Stănculea.

Accident transfuzional soldat cu un deces, la Spitalul de Arși din București

În urmă cu o lună, pe 13 iunie, o femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

"Incidentul a fost în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei, femeia a intrat în șoc postransfuzional", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, citat de Agerpres.

Atunci, medicul Adrian Stănculea afirma că accidentul transfuzional produs în cazul unei femei mușcate de câine nu a fost cauza decesului acesteia, în condițiile în care pacienta avea o leziune gravă.

 

×
Subiecte în articol: Spitalul de Arsi
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close