Antena 3 CNN Actualitate Ședință extraordinară de Guvern pentru adoptarea ordonanței care modifică Legea Plafoanelor

Ședință extraordinară de Guvern pentru adoptarea ordonanței care modifică Legea Plafoanelor

Ședință extraordinară de Guvern pentru adoptarea ordonanței care modifică Legea Plafoanelor
12 Mar 2019   •   10:45

Guvernul mai face o încercare pentru adoptarea actelor necesare promulgarii bugetului. Executivul se reunește astăzi în sedință extraordinară pentru a adopta ordonanţa care modifică Legea Plafoanelor. Aceasta prevede majorarea deficitului bugetar până la 2,76 de procente din PIB.  

Este vorba despre o ordonanță de urgență care trebuie să stabilească care sunt plafoanele, respectiv limitele fiscal-bugetare pe care și le propune Guvernul în anul 2019, astfel încât proiectul de buget de stat să treacă rapid prin Parlament și să nu mai existe motive de natură constituțională pentru ca proiectul de buget să nu fie promulgat de președinte. 

Președintele a atacat Legea Plafoanelor la CCR, iar CCR a spus că acest act normativ nu este constituțional deoarece a fost votat de două ori în cadrul aceleiași sesiuni parlamentare și fără undă verde de la plenul Parlamentului, înainte ca indicatorii să fie schimbați. E vorba de deficitul bugetar, care a fost crescut de la 2,55 la 2,76% din produsul intern brut, după decizia Parlamentului de a fi majorate alocațiile copiilor. 

 

×
Subiecte în articol: guvern parlament
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close