Antena 3 CNN Actualitate Se fac angajări la stat. Guvernul anunţă aproape 1.200 de posturi noi

Se fac angajări la stat. Guvernul anunţă aproape 1.200 de posturi noi

Guvernul a aprobat suplimentarea posturilor din Educaţie cu 1.175, fiind vorba mai ales de locuri destinate învăţământului preuniversitar de stat, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Se fac angajări la stat. Guvernul anunţă aproape 1.200 de posturi noi
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2022   •   10:40

Potrivit acestuia, hotărârea de Guvern aprobată modifică şi completează HG 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, informează edupedu.ro.

"În principal, aceste posturi suplimentare sunt destinate învăţământului preuniversitar de stat, inclusiv învăţământului special, Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, Centrului municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională, 1.100 de posturi alocate suplimentar pentru această direcţie", a detaliat Dan Cărbunaru.

Ministerul Educaţiei a cerut suplimentarea acestor posturi, având în vedere că, din acest an şcolar, este necesară creşterea gradului de cuprindere a copiilor cu vârste între 3 - 5 ani şi şase ani în învăţământul preşcolar şi a celor cu vârste de 6 - 18 ani în învăţământul obligatoriu.

Potrivit datelor comunicate de inspectoratele şcolare, în baza prevederilor Ordonanței de urgență nr. 100/2021, în acest an şcolar, vor fi preluate 148 de creşe din 29 de judeţe şi municipiul Bucureşti în care sunt 1.898 de posturi ocupate.
 

×
Subiecte în articol: angajari educatie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close