Antena 3 Actualitate Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde

Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde

de Redacția Antena 3    |    20 Dec 2021   •   15:12
Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde
Sursa foto: gov.ro

Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru certificatul verde, conform unor surse din tabăra liberală, citate de Antena 3.

Astăzi, certificatul verde pentru angajaţi ar trebui să capete o formă finală în coaliţia de guvernare, cel puţin aşa îşi doresc liberalii. 

Apoi, trebuie ca proiectul să îşi urmeze cursul în Parlament. 

Potrivit Constituției României, procedura Angajării răspunderii guvernului este una excepțională:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă certificat verde
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close