Antena 3 CNN Actualitate Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde

Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde

Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru certificatul verde, conform unor surse din tabăra liberală, citate de Antena 3.

Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe certificatul verde
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2021   •   15:12

Astăzi, certificatul verde pentru angajaţi ar trebui să capete o formă finală în coaliţia de guvernare, cel puţin aşa îşi doresc liberalii. 

Apoi, trebuie ca proiectul să îşi urmeze cursul în Parlament. 

Potrivit Constituției României, procedura Angajării răspunderii guvernului este una excepțională:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă certificat verde
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close