Antena 3 CNN Actualitate Guvernul s-a angajat să crească salariile din Sănătate. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele

Guvernul s-a angajat să crească salariile din Sănătate. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele

Pentru a opri greva, Guvernul a decis să crească veniturile pentru toate categoriile de angajați din Sănătate, iar sursa de finanțare pentru aceste creșteri va fi Fondul Național Unic de Sănătate, nu bugetele instituțiilor medicale.

Guvernul s-a angajat să crească salariile din Sănătate. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele
Sursa foto: getty images | Thomas Northcut
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   08:51

În contextul grevei din Sănătate, Guvernul s-a angajat să crească veniturile personalului medical, aceste creșteri urmând să fie acordate începând cu 1 august. 

Astfel, dacă fac gărzi, asistenţii medicali primesc 500 de lei în plus pe lună, încă 100 de lei pentru fiecare zi de sărbătoare legală lucrată, dar și pentru celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează.

Medicii primesc 500 lei în plus în caz că efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază, dar şi 1.000 de lei dacă au două gărzi în aceeaşi situaţie.

De asemenea, dacă efectuează lunar cel puțin două gărzi, biologii sau chimiştii vor primi 500 de lei în plus la salariu.

Citește și: Sute de părinți au refuzat să-și dea acordul pentru ca fetițele și băieții lor să fie măsurați și cântăriți într-un studiu OMS

Guvernul va adopta si un memo pentru organizarea de concursuri pentru aproximativ 14.000 de posturi, 4.000 imediat, restul de 10.000 în perioada următoare.

In rândul revendicărilor acceptate de Executiv se numară și finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate, începând cu 1 iulie 2023, legiferarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă, deblocarea negocierilor și semnarea CCM.

×
Subiecte în articol: salarii sanatate cresteri salariale
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close